Zorgboerderij Hoge-Boekel

 

Wie wij zijn

 Hallo,

Via deze pagina willen wij ons even voorstellen

Wij zijn familie Meijer en wonen al generaties lang op de boerderij. Mijn naam is Stefanie Meijer en ik ben de vierde generatie die de boerderij gaat overnemen, alleen in een andere vorm. 

De zorgboerderij heeft in de jaren al wat transformaties doorstaan, het begon met de grootouders van mijn moeder ( Ineke Meijer-Hesselink) zij zijn begonnen met het houden van melkvee. De ouders van mijn moeder hebben dit overgenomen. En mijn ouders weer van hen. Alleen mijn vader (Henk Meijer) had het niet zo nauw met het melkvee gebeuren en verbouwde het om in een varkensbedrijf naast de varkens had hij ook meststieren. In de jaren die voorbij gingen zijn er drie dochters geboren op de boerderij, (Ilone van der Boom- Meijer)  ( Wendy Meijer) en ik (Stefanie Meijer). Maar geen één van ons wou de boerderij overnemen, maar wel in een andere vorm namelijk in een zorgboerderij.

Mijn naam is  Stefanie Meijer, twee succesvolle opleidingen gevolgd en afgerond namelijk  Levensmiddelentechnologie & persoonlijke begeleider gehandicaptenzorg . Twee totaal verschillende opleiding met hetzelfde doel (het verzorgen van de mens) toen ik de opleiding levensmiddelentechnologie volgde kwam ik  tijdens stages erachter dat het niet was wat ik uiteindelijk wilde, ik wou er meer voor de mensen zijn, mensen ondersteunen met wat ze kunnen. Zo kwam ik terecht bij de opleiding persoonlijke begeleider gehandicapten zorg, dit was voor mij de ultieme opleiding. Tijdens de opleiding heb ik verschillende stages opgedaan, en toen het bekend werd dat de zorgboerderij door mocht gaan ben ik ook vrijwilligerswerk gaan doen bij een dagbesteding en zorgboerderij om de verschillen te zien en ervaring op te doen. 

Voor mij is het belangrijkste dat de mensen die op de zorgboerderij komen met een fijn gevoel naar huis gaan, dat ze weer een doel hebben om naar uit te kijken en zicht nuttig voelen, het gevoel van erbij horen in de maatschappij.Mijn eerste opleiding komt nog goed van pas, eten doen we iedere dag, en het is leuker om je eigen eten te bereiden. Maar ook de groentes te zien groeien in de moestuin, en deze te verwerken in een gezonde lekkere maaltijd.