Zorgboerderij Hoge-Boekel

 

Voor wie is de zorgboerderij bedoeld?

De zorgboerderij is een dagbesteding op het platteland, voor mensen die affiniteit hebben met dieren, buitenleven , gezelligheid & behoefte hebben aan een kleinschalige dagbesteding.

De zorgboerderij is bestemd voor:

  • Senioren met een hulpvraag , die op zoek zijn naar een zinvolle dag.

Senioren die op zoek zijn naar een zinvolle dagbesteding, dit zijn senioren die nog alleen of samen met partner in huis wonen.  Het doel van ouderenzorg is mensen te ondersteunen bij het ouder worden, door een zinvolle dagbesteding aan te bieden hebben ze weer een doel om naar uit te kijken. Het hebben van een dag structuur, nieuwe mensen ontmoeten en contacten onderhouden. In sommige gevallen is het doel ook om de mantelzorger te ontlasten. uitgangspunt binnen de ouderenzorg is : Niks moet alles mag, laagdrempelige zorg.  


  • (Anno 2021) (jong 18+)Volwassen met een licht tot matige verstandelijke beperking, die een hulpvraag hebben betreft het hebben van een dag invulling. 

Dagbesteding binnen de gehandicaptenzorg is erg belangrijk, niet iedereen kan regulier werk aan of vrijwilligerswerk uitvoeren omdat hier toch begeleiding bij komt kijken. Door zinvolle dagbesteding aan te bieden heeft dit een positief effect op eigen waarde en het gevoel om er bij te horen binnen de maatschappij. Maar ook om nieuwe dingen aan te leren, structuur , sociale contacten, zelfontplooiing. Wij kijken tijdens een kennismaking of de zorgboerderij geschikt is, of het aanbod voldoening geeft. 


Sinds 2021 zijn wij aangesloten bij Coöperatie Boer en Zorg, zij zorgen voor contracten binnen de gemeentes en zorgkantoren. De vergoedingen kan komen door :

  • WMO (Dit gaat via de gemeentes, wij hebben ons aangemeld voor Losser, Enschede, Oldenzaal)
  • WLZ (dit gaat vanuit het zorgkantoor) 
  • PGB (eigen budget houder)

Voor meer informatie, neem gerust contact met ons op.